Leiri Olenka


Kuvat
Olenka-joki virtaa pienestä Vezr-jarv järvestä ja laskee Barentsinmeren Isonporon salmeen. Olenkan jokisuuhun tulee maitovalas syömään kaloja. Rannikkoalueet ovat maitovalaalle mukava paikka poistaa nahan eloton pintakerros hankaamalla sitä kiviin matalassa vedessä

Olenka-joen pituus on 32 km. Valuma-alueen pinta-ala on n.491km2. Joen leveys on 20-40m. mutta joissakin paikoissa se leviää pieneksi järveksi. Jokea ympäröivät korkeat kukkulat alavirralla 80- 150 m. ylävirralla 320-340m. suurimmat niistä Neveskaja 320,2m. Muurahaisjävr 338,5m. Vuori Romasjarvpahk 255,4m. Haarahakka 152m. Susivuori 204m. Palanut 174m. Sadan rupla 124m. Joen virtausnopeus on enintään 1.m/s. Koko Olenkan pituudelta on paljon koskia, vesiputouksia ja pieniä saaria. Suurin vesiputous on 7 m. korkea Iso Putous.

Asuttuja kyliä joella ei ole, Olenkan jokisuulta itään on Zahrebetnoe kylän rauniot. Zahrebetnoen perustanut Pomorilaiset v. 1894. Vuonna 1926 kylässä asui 8 henkilöä, ja vuonna 1938 167 henkilöä. Neuvostoaikana Zahtebetnoen kylässä oli kalastuskolhoosi Vapaa Murman, kolhoosi harjoitti kaupallista kalastusta ( merilohi, taimen, turska, sillivalas, jäähai ) Alueella toimi kalankäsittelylaitos, koulu, sairaanhoitolaitos, posti ja puhelin. Vuonna 1962 kylä lopetettiin. Olenka joensuun ylittää talvitie, joka johtaa vanhasta kylästä Baretsinmeri- Sumu ja Kaukainen Zelenci tielle.

 Majoitus:

Majoituspaikka sijaitsee viehättävällä rannikolla kallioiden keskellä. Majoituspaikan mahtuu 8 asiakkaita. Majoitus on erikoistaloissa (tsubeissa), neljä henkilöä per talo. Erikseen on bio-WC, sauna.

Ruokailu: 3krt(aamiainen, päivällinen,iltapala) päivässä

Kalastusmatkan kesto: yksi viikko (5 päivää on kalastuspäiviä + lento paikalle/lento pois paikalta – 1 päivä). Matkustajat pääsevät perille helikopterilla.

Viikon ohjelma:

 1 päivä

– vastaanotto Murmanskin lentokentällä, yrityksen edustaja

– lento majoituspaikoille

– päivällinen / illallinen (riippuen saapumisajasta majoituspaikoille)

– tutustuminen turvallisuustekniikoihin reitin paikalla sekä kalastuksen sääntöihin

2-6 päivät

– aamiainen

– kalastus (perhokalstus,heittokalastus)

– päivällinen (joella)

– kalastus (perhokalstus,heittokalastus)

– palaaminen majoituspaikoille

– illallinen.

 7 päivä

– aamiainen

– lento Murmanskiin

Kiinnitämme huomionne siihen, että tähän aikatauluun voi tulla muutoksia joko asiakkaan toivomuksesta tai sääolosuhteiden tai jonkun muun syyn takia.

 

 

fedulin.maksim@gmail.com