Fishing in Russia

Kuolan niemimaa sijaitsee Luoteis-Venäjällä. Lännessä niemimaan naapuri on Suomi ja luoteisosassa Norja. Kuolan niemimaan rantoja huuhtelevat Barentsin ja Vienanmeret.  Niemimaan pinta-ala on noin 100 000 neliökilometriä.

Niemimaa on seutu, missä voi nähdä kuumat hiekat, kummut, kivitasangot ja suotundran.

Niemimaan suurin osa sijaitsee napapiirin pohjoispuolella. Sen takia aurinko ei laskeudu kesällä 1,5 kuukautta ja talvella on napayö.  Kevät on aika myöhäinen. Lumet sulavat toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Järvet sulavat samoihin aikoihin.

Kesä tulee nopeasti ja sen tulo tapahtuu yhtä aikaa polaaripäivän tasaantumisen kanssa. Kesäkuun lopussa kukat avautuvat ja puut puhkeavat lehteen, yöpakkaset loppuvat.  Vuoristoissa kevät ja kesä pysähtyvät vähäksi aikaa. Kun notkelmissa puut ovat jo vihreät, vuoristoissa silmut vasta rupeavat turpoamaan.

Polaarikesä kestää vain muutaman kuukauden: keskikesäkuusta elokuun loppuun tai syyskuun alkuun. Tähän lyhyeen aikaan herää erilainen ja runsas vuoristojen ja tasankojen kasvimaailma.

Kuolan niemimaalla on 1609 järveä ja 18209 jokea, joiden yhteispituus on yli 3000 kilometriä. Tänä päivänä Kuolan niemimaa pidetään parhaana paikkana maailmassa atlantin lohen kalastukseen.

Historiallisesti tämän alueen pääkalana pidetään lohta. Täytyy muistaa hankkia lupa, joka sallii kalastaa lohia. Luvan maksun määräävät vastaavat elimet yleensä toukokuun puolivälissä.

Kuolan niemimaalla on paljon jokia. Jokaisella joella on oma luonteensa ja erikoisuutensa.

Esimerkiksi, niemimaan pohjoisosan jokia tunnetaan isokokoisten lohten jokina.

Joet

Zarubiha, Klimkovka, Belousikha, Olenka, Zolotya, Kharlovka, Rynda, Varzina, Lumbovka, Kachkovka, Kamenka, Kola, Kitsa,Ura.

Kuolan niemimaan itäosassa on Turjan rannikko (Turjan ranta), jonka joissa uivat isokokoiset lohet.

Joet

Varzuga, Ponoi, Strelna, Kitsa, Indera, Chavanga, Indel, Umba, Pana, Chapoma, Pialitsa, Pulonga, Sura.

Kuolan niemimaalla atlantin lohen lisäksi voi kalastaa taimenta, harjusta, siikaa, kyttyrälohta ja muutamassa järvessä nieriää. Alueen monissa joissa on kaikki yllä mainitut kalat ja vain muutamassa joessa on vaan osa niistä. Esimerkiksi Pana joessa ei ole taimenta, mutta siinä on paljon isokokoisia harjuksia.

Monissa joissa on tosi paljon isokokoisia taimenia ja harjuksia.