Kalastus Venäjällä

Kalastus Venäjällä

Kalastus kuolan niemimaalla

Järjestämme kalastusmatkat Kuolan niemimaan vesistöille.

Kuolan niemimaa lähes kokonaan sijaitsee Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella, sen pinta-ala on noin 100 000 m2. Golfvirran ansiosta Murmanskin alueen ilmasto on sunteellisen lauha, mikä selittää ikiroudan puuttumisen alueella. Mereltä puhaltava tuuli on kuitenkin ankara. Sää voi vaihdella lyhyenkin ajan sisällä. Kaamosaika kestää joulukuun alusta tammikuun puoliväliin. Yötön aika alkaa toukokuusta heinäkuuhun eli aurinko ei laske silloin horistontin alapuolelle.
Niemimaan pohjoispuolella on Barentsinmeri, etelä- ja itäpuolella on Vienanmeri. Yhteensä siellä on 1609 järveä ja 18209 jokea, niiden yhteispituus on yli 3000 km. Pisin joki on 480 kilometria pitkä Ponoi.
Kuolan niemimaa Venäjällä on Atlantin lohenkalastajan paratiisi. Kalastus on säännelty ja järjestetty erinomaisesti. Ainoa sallittu kalastusmuoto on catch and release-perhokalastus, joka taka kalamiehille mahdollisuuden päästää nauttimaan upeista elämyksistä vuosi toisensa jälkeen.
Kokonaisuutena kalareissuun mahtuu kalastuksen lisäksi myös hauskat ajanvietot ja luonnon elämys.
Kalastusjoet:

Zarubiha, Klimkovka, Belousikha, Olenka, Kultainen, Kharlovka, Rynda, Varzina, Lumbovka, Kachkovka, Kamenka, Kola, Kitsa,Ura.

Kuolan niemimaan itäosissa on Turjan rannikko eli Turjanranta, jonka joissa ui isokokoiset lohet.

Turjanrannan kalastusjoet:

Varzuga, Ponoi, Strelna, Kitsa, Indera, Chavanga, Indel, Umba, Pana, Chapoma, Pialitsa, Pulonga, Sura.

Kuolan niemimaalla Atlantin lohen lisäksi voi kalastaa taimenta, harjusta, siikaa, kyttyrälohta ja muutamassa järvessä nieriää. Alueen monissa joissa on kaikki yllä mainitut kalat ja vain muutamassa joessa on vaan osa niistä. Esimerkiksi Pana joessa ei ole taimenta, mutta siinä on paljon isokokoisia harjuksia.