Klimkovka joki

Joki Venäjällä Kuolan niemimaalla, joka virtaa Murmanskin alueella. Se laskee Huuli Klimkovka Barentsinmereen. Joen pituus on 32 km. Joki tarjoaa kiinnostusta ensisijaisesti todelliselle romantiikalle ja villiluonnon arvostavalla, erikoisesti tiiviille aatetoverin seuralle ja kuuden hengen valmiille ryhmälle.

Perus lohenlasku joelle tapahtuu ensimmäisen tai toisen kymmenpäivä kesäkuuta. Siksi lohenkalastuskausi Klimkovkalla alkaa kesäkuun puolivälissä ja päättyy syyskuun lopulla. Suurin osa lohien koko ovat 3-5 kiloa. Mutta useasti saa 8-12 kiloa. Pieniä määriä joelle laskee nieriä, meritaimen ja kyttyrälohi. Lohen kalastus harrastetaan ”pyydystä ja ota mukaan” ja ”pyydystä ja päästä”.

Kalastusmatka alkaa Suomesta tai Murmanskin lentokentältä ja kestää yksi viikkoa.

Kalastusmatkan ohjelma:
Ensimmäinen päivä:
Kuljetus pikkubussilla Teriberka kylään ”suomeksi myös Turjanperä”, se on maalaiskunta ja sen keskuskylä Murmanskin alueen Kuolan piirissä Venäjällä . Kylä sijaitsee Barentsinmerellä Teriberskaja-lahteen laskevan Teriberkajoen suussa noin 150 kilometriä piirikeskuksesta Kuolasta koilliseen. Keskuskylän lisäksi kuntaan kuuluu Dalnije Zelentsyn asutus. Seuraava matkaa meren kautta moottoriveneillä Klimkovkan joen asti. Majoitus mukavissa teltoissa joen rannalla leirissää, sauna – illallinen, vapaa aika.
Toinen päivä:
Aamiainen, kalastuksenlähistöllä montussa tai niskalla, päivällinen joella tai majoituspaikalla, sauna, illallinen, vapaa aika.
Kolmas päivä:
Aamiainen, ryhmää matkustaa joen ylöspäin suunta, päivällinen joella, illalla ryhmä palaa takaisin majoituspaikalle.
Neljäs, viides ja kuudes päivä:
Vapaa kalastus aika suosikki paikoissa.
Kuudes päivä, iltapäivällä:
Moottoriveneillä Teriberkan asti, Murmanskin minibussilla ja yöpynen hotellissa.
Seitsemäs päivä:
Matka pikkubussilla Suomeen tai Murmanskin lentokentälle.
Pyydetään ottaa huomioon, että reitti kulkee Barentsinmeren kautta, sen vuoksi saapumisaika Klimkovkan joelle ja palaminen voi muuttua riippuen sääolosuhteista. Yritys FinTurist ei ole vastuussa lentokoneen viivästymisestä tai muusta kuljetusvälineestä lähtevästä aikataulusta, hotellimajoituksen kustannukset eivät sisältyy matkan hintaan.

KUVAT